19 april

Joepie! Vanaf vandaag heb ik 4 weken puppyverlof :)

En de pupjes zijn 6 en 5 weken oud geworden: voor de Kayenne pups was het tijd voor hun eerste inenting en de chip.

Heb ze ook allemaal nog eens gewogen. Reu Rood is de grote groeier van de week: hij is maar liefst 1600 gram verdikt op 7 dagen tijd... de kleine veelvraat :)

 

reu blauwe pootjes: 3600 (2300) gram

reu rood 3900 (2400) gram

teef groen  3700(2600) gram

teef oranje 3400 (2100) gram

 

 

reu bruin 5300 (3700)

reu zilver 5200 (4000)

reu leger 4700 (3300)

 

teef zwart 5200 (3900)

teef paars 4400 (3300)

teef blauw 5200 (3600)

teef roos  5400 (3900)

 

Het was een bijzondere dag vandaag: niet alleen werden de Kayennepupjes eerst uitgehongerd want voor de dna staaltjes moesten ze 'nuchter' zijn dus had ze van gisterenavond niets meer te eten gegeven. Bovendien werden ze misleid: ik lok ze om 8u buiten en iedereen blij en gelukkig dat ze eten gingen krijgen: pech!!! Dan moeten ze de bench in de auto in en worden ze naar de dierenarts gereden voor het chippen, dna afnemen, inentingen en ontwormingen. Alle pupjes zijn gezond bevonden en paars heeft goede vorderingen gemaakt. De dierenarts denkt dat ze zal leren leven met haar handicap en het uiteindelijk veel minder erg zal zijn dan hoe wij het zien/zagen. Blijkbaar is ze ook niet doof maar komt haar vertraagde reactie door haar hersenprobleem. Een gematigde 'hoera' dan maar en afwachten dus hoe alles evolueert.

  

Na het dierenartsbezoek zijn we met de pupjes naar Moorselbos gereden waar de blauwe boshyacinten in bloem staan: daar wou ik absoluut foto's van met de pupjes natuurlijk :) Het was wel een stukje stappen maar het was het waard: we hebben prachtige foto's van de pupjes in de bloemenpracht kunnen nemen. De pupjes vonden het super zo eens op verplaatsing. Daarna hadden ze grote honger: zo 14u niets eten vinden kleine hondjes niet fijn!

 

Ook met de Jengapupjes hebben we een kleine fotoshoot in 't bos achter ons gedaan en portretjes van proberen maken - altijd leuk achteraf voor de nieuwe baasjes om eens te kunnen terugkijken naar de pupfoto's :)

Alle 4 luisteren en volgen ze tot nu toe goed.

20 april

Een namiddagje puppyknuffelbezoek achter de rug, 't was gezellig. De pupjes vinden al de aandacht heel plezant maar na een half uur spelen en geknuffeld worden zijn ze uitgeput en slapen ze weer een paar uur.

Paars zien we dag per dag beter worden, heb ook wat uitleg gevraagd en gekregen van een dierenarts gespecialiseerd in neurologie: een hersenscan heeft momenteel geen nut.


Ik wil iedereen bedanken voor het meeleven, wij zijn erg blij dat Paarsje het zoveel beter doet en hopen dat het in stijgende lijn zal blijven gaan.

Het is prachtige weer tegenwoordig: de honden kunnen heel de dag en avond buiten zitten en dat vinden ze fijn. Liefst liggen ze onder tafel wat beschut in de schaduw.

22 april

Vandaag hebben de pupjes voor 't eerst kuikentjes gegeten. Ze vonden het allemaal lekker. Enkel 'blauw pootjes' en 'zilver' hebben wat gegromd.

24 april

Het was een belangrijke dag vandaag want niet alleen gingen we voor een paar mensen al kunnen beslissen welk pupje bij wie gaat wonen maar ook kregen de pupjes na een beetje uithongeren (van 8:30 geen eten meer) kippennekjes voorgeschoteld in het bijzien van vele nieuwe baasjes zodat zij het wilde wolveninstinct konden observeren. Het was de flauwste kippennekverscheursessie ooit hahaha :) We hebben ook wat loopfoto's proberen maken maar er is er geen enkele met alle pupjes mooi op een rij gelukt. Volgende week een nieuwe poging dan maar.

25 april

Het is terug herfst geworden.... de ene bui na de andere hebben we moeten verwerken. Omdat de pupjes groot worden en na het eten gegarandeerd moeten plassen en soms meer is dat handiger buiten met als gevolg dat de living er redelijk modderig uitziet nu. Het grote voordeel is dat geen enkel pupje schrik heeft zich vuil te maken en ze zijn ook allemaal waterbestendig :) Het nadeel is wel dat ze erg graag buiten zijn.... ze hebben het kinderpoortje gezamelijk losgeduwd en deze nacht iets voor 5 horen we een pup krijsen.... bruintje had er zich tussengewrongen en wou achterafbekeken terug naar de rest. Hij had al een deel van het katteneten verorberd en gepist.... poortje geblokkeerd met een kinderschuifsysteem en 12 liter water en terug gaan slapen. Maar de pupjes hadden honger en wilden absoluut buiten. Het is fijn dat ze al erg proper beginnen worden, ze ontlasten zich liefst buiten maar ik wou slapen! Dan maar rond 6u30 in de tuin gelaten en nog wat proberen slapen maar dat lukte niet zo goed. Ach tja het kan niet alleen vreugde en plezier zijn hé. De pupjes zijn nu bijna 6 en bijna 7 weken, vanaf 7 weken mogen de pupjes van sommige andere fokkers (en van Sint-Hubertus) naar hun nieuwe gezinnen maar hier verkies ik 8 weken. Waarom? Wel wij hebben ervaren dat tussen 6 en 8 weken bijten de pupjes op en in alles wat ze tegenkomen: elkaar, mensen, mama's, oma's.... ze moeten leren dat dat niet wenselijk is. De allerbeste leermeesters zijn de mama's, andere roedelleden en zeker -bij ons- oma Harissa die streng maar rechtvaardig iedere dag lessen respect geeft aan haar kleinkinderen.

De meeste pupjes respecteren mij al goed, ik negeer ze als ze beginnen happen en kijk heel vies: de meesten stoppen snel. Als ze braaf zijn en niet happen of springen worden ze gestreeld en met lieve woordjes beloond.

Vandaag hebben de pupjes voor het eerst appel gegeten: ik ga ze de komende dagen van allerlei verschillende zaken laten proeven zodat ze gemakkelijke eters worden en ook om aan hun darmflora te werken. Iedereen heeft van de stukjes appel gegeten. Hun darmflora is al zeer goed. De dag na de kuikentjes was de ontlasting van de meeste pupjes een beetje plat, nu -de dag na de kippennekken- waren alle kakjes mooi vast en glanzend. Vanaf donderdag zullen de pupjes ook geperste farmfood korrels leren eten.  Dit is natuurlijk veel minder lekker dan KVV en Barf maar wel handig dat ze dat ook eten voor op verlof en voor de mensen met kleine diepvriezers :)